Jak co roku nasza szkoła była współorganizatorem wydarzenia zorganizowanego w ramach programu edukacyjnego prowadzonego przez Powiatową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną w Częstochowie. Uczniowie częstochowskich szkół podstawowych oraz tych spoza rejonu miasta uczestniczyli w kolejnej edycji konkursu „Zdrowie na talerzu”.
Przez dwa dni 19-20 kwietnia młodzież próbowała swoich sił w tworzeniu kolejnych potraw. Celem inicjatywy było promowanie świadomego wyboru zdrowych produktów żywieniowych oraz wykorzystywania ich w życiu codziennym.
Tegoroczna edycja była wyjątkowa ze względu na to, iż nie tylko uczniowie brali udział w kulinarnych zmaganiach. Do rywalizacji przystąpili również przedstawiciele Urzędu Miasta Częstochowy, Częstochowskiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej oraz Dyrekcja naszej szkoły.
Konkurs „Zdrowie na talerzu” wpisał się do kalendarza imprez szkolnych jako ważne wydarzenie, edukujące młode pokolenie w sprawach racjonalnego żywienia.
Laureatom konkursu gratulujemy sukcesu i życzymy dalszego rozwoju w świecie kulinarnym. Po więcej zdjęć zapraszamy do naszej galerii !