Rekrutacja do projektu
Informacje dotyczące rekrutacji do projektu Erasmus +
W dniu 08.12. 2023 zakończyła się rekrutacja uczniów i nauczycieli do projektu Erasmus. Komisja Rekrutacyjna zakwalifikowała do mobilności na praktyki do Włoch 12 uczniów w ramach listy podstawowej i 2 uczniów w ramach listy rezerwowej. Uczestnicy projektu wezmą udział w różnych zadaniach przygotowujących ich do wyjazdu, m. in. kursie języka angielskiego, języka włoskiego, zajęciach psychologiczno-pedagogicznych,
przygotowaniu kulturowym czy szkoleniu BHP. Wszystkie działania służyć będą przekazaniu i wdrożeniu niezbędnych informacji i umiejętności, pomocnych w realizacji mobilności. Komisja Rekrutacyjna zakwalifikowała 2 nauczycieli w ramach listy podstawowej i 2 nauczycieli w ramach listy rezerwowej na tzw. Job Shadowing – obserwacja pracy u zagranicznego pracodawcy. Nauczyciele podczas tygodniowej mobilności będą mieli okazję
poznać zasady funkcjonowania włoskich restauracji oraz włoskie przepisy. Swoimi doświadczeniami podzielą się po powrocie ze społecznością szkoły podczas spotkań nauczycieli i Dni Otwartych placówki.
Wyniki obu rekrutacji przesłano zainteresowanym osobom przez dziennik.
REKRUTACJA 2023/2024
Dnia 25.10.2023 rusza rekrutacja dla uczniów klas 4 Technikum nr 8 ZSG w Częstochowie kierunków gastronomiczno-hotelarskich oraz weterynaryjnego i nauczycieli przedmiotów zawodowych ZSG w Częstochowie. Zainteresowane osoby proszone są o zapoznanie się z regulaminem praktyk, wydrukowaniem i wypełnieniem formularza zgłoszeniowego oraz uzupełnieniem i odesłaniem Formularza Google (zakładka rekrutacja). Składania obu wersji formularzy rekrutacyjnych do projektu (sekretariat wersja papierowa, odesłanie formularza online) dla uczniów i nauczycieli upływa z dniem 10.11.2023 roku. Wyniki rekrutacji zostaną ogłoszone przez dziennik Vulcan 08.12.2023 lub mailowo.
Dnia 22 i 29 listopada 2023 przeprowadzone zostaną obowiązkowe ustne egzaminy z języka angielskiego dla uczniów– drugi etap rekrutacji oraz test z języka angielskiego dla nauczycieli (poziom B1) – 06 grudnia 2023.
Link do formularza, uczniowie: https://forms.gle/hm2RueJRK1AT7UvR7
Link do formularza, nauczyciele:https://forms.gle/zWBYHCsyUtuNxUJT9
Wszelkich informacji udziela pani Agnieszka Paszkowska
Aktualności
Sukces naszej uczennicy na arenie międzynarodowej!
Z radością informujemy, że Maria Strzelczak, uczennica Zespołu Szkół Gastronomicznych, zdobyła 3. miejsce w kategorii walk juniorek do 52 kg na prestiżowych zawodach międzynarodowych "Moravia Open" w czeskiej Ostrawie. To wyjątkowe osiągnięcie jest tym bardziej...
„Zdrowe odżywianie wśród dzieci i młodzieży”
Zespół Szkół Gastronomicznych z dumą informuje, że został partnerem Międzynarodowego Sympozjum „Zdrowe odżywianie wśród dzieci i młodzieży”, które odbędzie się w dniach 19-20 listopada 2024 roku w siedzibie Asten Group przy ul. Bór 77/81 w Częstochowie. Nasza szkoła...
Wycieczka do Muzeum Auschwitz-Birkenau
Klasy 5 TW, 4 TW i 4 TA wraz z opiekunkami panią Anna Werner, Jolantą Arendt, Anną Zając i Karoliną Piotrowską w dniu 5.11.2024 r., brały udział w wycieczce edukacyjnej do Auschwitz- Birkenau. Ta lekcja historii wywarła duże wrażenie na uczestnikach wycieczki. Panie...
Kontakt
Zespół Szkół Gastronomicznych
im. M. Skłodowskiej - Curie
42-202 Częstochowa, ul. Worcella 1
tel.: (34) 361 17 15, faks: (34) 361 17 15
e-mail: [email protected]
Klauzula informacyjna do formularza kontaktowego: zsg.czest.pl/rodo/