Zasady rekrutacji do Branżowej Szkoły II stopnia nr 2 w Zespole Szkół Gastronomicznych w Częstochowie
BRANŻOWA SZKOŁA II STOPNIA NR 2
Zawody:
Technik żywienia i usług gastronomicznych – nauczany język obcy – j. angielski
Technik technologii żywności – nauczany język obcy – j. niemiecki
Technik usług kelnerskich – nauczany język obcy – j. angielski
Na semestr pierwszy klasy I Branżowej Szkoły II Stopnia przyjmuje się:
- absolwentów Branżowej Szkoły I Stopnia, którzy ukończyli szkołę w okresie 5 lat szkolnych poprzedzających rok szkolny, na który ubiegają się o przyjęcie.
- kandydatów będących absolwentami dotychczasowej Zasadniczej Szkoły Zawodowej, którzy rozpoczęli kształcenie w tej szkole począwszy od roku szkolnego 2012/2013.
O przyjęcie do Branżowej Szkoły II Stopnia nr 2 w zawodzie Technik żywienia i usług gastronomicznych mogą się ubiegać absolwenci branżowej szkoły I stopnia w zawodzie kucharz
O przyjęcie do Branżowej Szkoły II Stopnia nr 2 w zawodzie Technik technologii żywności mogą się ubiegać absolwenci branżowej szkoły I stopnia w zawodzie cukiernik
O przyjęcie do Branżowej Szkoły II Stopnia nr 2 w zawodzie Technik usług kelnerskich mogą się ubiegać absolwenci branżowej szkoły I stopnia w zawodzie kelner
Dokumenty :
Świadecto ukończenia szkoły
Zaświadczenie ze szkoły o ukończonym zawodzie
Aktualności
KONKURS „ZDROWY POCZĄTEK DNIA”
Śląska Kurator Oświaty zaprasza uczniów szkół ponadpodstawowych woj. śląskiego do wzięcia udziału w konkursie pn. „Zdrowy początek dnia”. Przedmiotem konkursu jest podzielenie się swoją propozycją śniadania – zdrowego i pełnowartościowego posiłku. Uczniowie w oparciu...
VIII Konkurs Kulinarny O Puchar Dyrektora Szkoły dla uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Częstochowie
W dniu 10.04.2024r. w ZSG odbył się VIII konkurs kulinarny "O PUCHAR DYREKTORA SZKOŁY". Tematem przewodnim konkursu była: zakąska z użyciem pora oraz danie zasadnicze z użyciem polędwiczki wieprzowej. W zmaganiach konkursowych brało udział 12 drużyn dwuosobowych:...
Finał Powiatowego Konkursu Kulinarnego „Zdrowie na Talerzu”
Finał Powiatowego Konkursu Kulinarnego „Zdrowie na Talerzu”. Dnia 22.03.2024r. w naszej szkole odbył się konkurs kulinarny "Zdrowie na talerzu" w ramach programu profilaktycznego "Trzymaj formę". Organizatorami wydarzenia był Urzędu Miasta Częstochowy, Powiatowa...
Kontakt
Zespół Szkół Gastronomicznych
im. M. Skłodowskiej - Curie
42-202 Częstochowa, ul. Worcella 1
tel.: (34) 361 17 15, faks: (34) 361 17 15
e-mail: [email protected]
Klauzula informacyjna do formularza kontaktowego: zsg.czest.pl/rodo/