Zasady rekrutacji do Branżowej Szkoły II stopnia nr 2 w Zespole Szkół Gastronomicznych w Częstochowie
BRANŻOWA SZKOŁA II STOPNIA NR 2
Zawody:
Technik żywienia i usług gastronomicznych – nauczany język obcy – j. angielski
Technik technologii żywności – nauczany język obcy – j. niemiecki
Technik usług kelnerskich – nauczany język obcy – j. angielski
Na semestr pierwszy klasy I Branżowej Szkoły II Stopnia przyjmuje się:
- absolwentów Branżowej Szkoły I Stopnia, którzy ukończyli szkołę w okresie 5 lat szkolnych poprzedzających rok szkolny, na który ubiegają się o przyjęcie.
- kandydatów będących absolwentami dotychczasowej Zasadniczej Szkoły Zawodowej, którzy rozpoczęli kształcenie w tej szkole począwszy od roku szkolnego 2012/2013.
O przyjęcie do Branżowej Szkoły II Stopnia nr 2 w zawodzie Technik żywienia i usług gastronomicznych mogą się ubiegać absolwenci branżowej szkoły I stopnia w zawodzie kucharz
O przyjęcie do Branżowej Szkoły II Stopnia nr 2 w zawodzie Technik technologii żywności mogą się ubiegać absolwenci branżowej szkoły I stopnia w zawodzie cukiernik
O przyjęcie do Branżowej Szkoły II Stopnia nr 2 w zawodzie Technik usług kelnerskich mogą się ubiegać absolwenci branżowej szkoły I stopnia w zawodzie kelner
Dokumenty :
Świadecto ukończenia szkoły
Zaświadczenie ze szkoły o ukończonym zawodzie
Aktualności
Projekt „Złoty wiek – piękny wiek”
Ogłasza się nabór seniorek i seniorów do udziału w projekcie „Złoty wiek – piękny wiek” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Fundusze Europejskie dla Śląskiego 2021-2027 (Europejski Fundusz Społeczny+), Priorytet: FESL.07.00-Fundusze Europejskie...
Kontakt
Zespół Szkół Gastronomicznych
im. M. Skłodowskiej - Curie
42-202 Częstochowa, ul. Stanisława Worcella 1
tel.: (34) 361 17 15, faks: (34) 361 17 15
e-mail: [email protected]
Klauzula informacyjna do formularza kontaktowego: zsg.czest.pl/rodo/