Archiwum altualności 2019/2020 - ZSG Częstochowa

Szukaj
Idź do spisu treści

Menu główne:

Archiwum altualności 2019/2020

 

Matura 2020 - nowe terminy


Informujemy, że Matura 2020 odbędzie się wyłącznie w części pisemnej w terminie od 08.06.2020 do 29.06.2020.


Tutaj do pobrania szczegółowy harmonogram



Komunikat


W związku z czasowym zawieszeniem zajęć oraz ograniczeniem w funkcjonowaniu szkół, szczegółowy harmonogram dotyczący odbioru świadectw ukończenia szkoły dla absolwentów 4 klas Technikum zostanie przesłany za pośrednictwem dziennika elektronicznego z uwzględnieniem rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 10 kwietnia 2020 w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu pandemii. Przypominam, że w czasie odbioru świadectw obowiązuje nakaz zasłaniania ust i nosa (maseczki ochronne) oraz zakaz gromadzenia się.


        mgr inż. Arkadiusz Maślanka

Komunikat


W
okresie nauki zdalnej zmieniają się terminy konsultacji z nauczycielami.
Aktualny wykaz konsultacji do pobrania tutaj.



Komunikat


W związku z zaistniałą sytuacją Pedagodzy szkolni dyżurują każdego dnia w godzinach swojej pracy pod adresem
pedagogszkolnyzsg@wp.pl. Zapraszamy do kontaktu uczniów, rodziców, nauczycieli oraz osoby zainteresowane.
Pedagodzy szkolni.



BRANŻOWA
SZKOŁA
II
STOPNIA

NOWOŚĆ !

Apel Zastępcy Prezydenta Miasta Częstochowy
do Uczniów i Rodziców


Lekarze, specjaliści i eksperci WHO wskazują, że wprowadzenie odpowiednich i odpowiedzialnych działań może ograniczyć rozprzestrzenianie się wirusa. Uczniowie w czasie zawieszenia zajęć powinni bezwzględnie pozostać w domach, nie powinni spotykać się w grupach w celu uniknięcia zarażenia wirusem. Przebywanie w skupiskach ludzi może stanowić zagrożenie dla zdrowia. Rodzice powinni dołożyć wszelkich starań, aby zalecenia odpowiednich służb były należycie realizowane. W warunkach domowych należy także przestrzegać zasad higieny i czystości pomieszczeń, w których przebywają dzieci i młodzież.


E-MATERIAŁY DO SZKÓŁ PONADPODSTAWOWYCH
materiały dydaktyczne do samodzielnej pracy uczniów w domu


Eły do 10 przedmiotów kształcenia ogólnego w zakresie podstawowym i rozszerzonym dla czteroletniego liceum ogólnokształcącego i pięcioletniego technikum, zgodnych z obowiązującą podstawą programową z 2018 r. Opracowali je beneficjenci konkursowi wybrani w konkursie organizowanym przez Ministerstwo Edukacji Narodowej. Eły z języka polskiego, filozofii, historii, wiedzy o społeczeństwie, geografii, biologii, chemii, fizyki, matematyki, informatyki zawierają atrakcyjne multimedia
filmy edukacyjne, animacje i prezentacje 3D, gry edukacyjne, wirtualne laboratoria, mapy myśli, audiobooki oraz zestawy ćwiczeń interaktywnych. Uczniowie będą mogli je wykorzystać podczas samodzielnej pracy w domu.

https://epodreczniki.pl/a/e-materialy-do-szkol-ponadpodstawowych/D135xcxCk


Wolne Lektury to podstawowe źródło lektur szkolnych w formie cyfrowej dla całego systemu edukacji. https://wolnelektury.pl/


Komunikat

Od 12.03 stołówka szkolna będzie nieczynna do odwołania.


Komunikat

W związku z ustaleniami Ministerstwa Edukacji Narodowej w sprawie zapobiegania rozprzestrzeniania się koronawirusa zajęcia opiekuńcze i dydaktyczne w dniach od 12.03 do 25.03 są odwołane.

Rodzicu,

  • ze względu na bezpieczeństwo zdrowotne Twoje i Twojego dziecka, zajęcia zostaną zawieszone od 12 marca br. W przedszkolach i szkołach podstawowych 12 i 13 marca br. będą jeszcze prowadzone działania opiekuńcze;

  • zachęcaj dziecko do samodzielnej nauki w czasie gdy nie będzie lekcji w szkole. Ministerstwo Edukacji Narodowej na platformie epodręczniki.pl. udostępnia szereg materiałów edukacyjnych, które pozwalają uzupełnić, ugruntować i poszerzyć wiedzę. Dostęp do tych zasobów jest bezpłatny;

  • jeśli masz dziecko w wieku do 8 lat, przysługuje Ci zasiłek opiekuńczy do 14 dni. Szczegółowe informacje znajdziesz na stronie internetowej ZUS;

  • przekaż osobom, które będą opiekować się Twoim dzieckiem, podstawowe informacje dotyczące bezpieczeństwa i higieny;

  • rygorystycznie przestrzegaj w domu zasad higieny i czystości pomieszczeń, w których przebywasz;

  • śledź na bieżąco komunikaty GIS, MZ i MEN o sytuacji epidemiologicznej w kraju oraz informacje przesyłane przez dyrektora szkoły.


Uczniu,

  • pamiętaj o swoim bezpieczeństwie w domu. Unikaj miejsc, gdzie są duże skupiska ludzi (np. komunikacja publiczna, kino, teatr, centra handlowe);

  • przerwa w funkcjonowaniu Twojej szkoły nie powinna oznaczać dni wolnych od nauki;

  • odpowiedzialnie wykorzystaj czas zawieszenia zajęć w Twojej szkole. Przeczytaj ulubioną książkę, spróbuj uzupełnić swoje wiadomości lub rozwijaj kompetencje. Skorzystaj przy tym z darmowej platformy epodreczniki.pl i materiałów rekomendowanych przez Twojego nauczyciela;

  • przestrzegaj w domu zasad higieny i czystości pomieszczeń, w których przebywasz.


Na platformie Ministerstwa Edukacji Narodowej epodreczniki.pl udostępniliśmy e-materiały do wykorzystania przez nauczycieli lub do samodzielnej nauki przez uczniów. Epodręczniki.pl to biblioteka bezpłatnych, sprawdzonych, zgodnych z aktualną podstawą programową materiałów edukacyjnych.

ZAWODY
W GASTRONOMIKU


Technik Hodowca koni NOWOŚĆ !

Technik Hotelartswa

Technik Organizacji Turystyki

Technik Turystyki na Obszarach Wiejskich


Technik Usług Kelnerskich

Technik Weterynarii


Technik Żywienia i Usług Gastronimicznych

Cukiernik

Kelner

Kucharz

Piekarz

Przetwórca mięsa

KOMUNIKAT
KORONAWIRUS - ZALECENIA

Należy przede wszystkim zachować spokój, na bieżąco śledzić komunikaty i wytyczne Głównego Inspektora Sanitarnego i Ministra Zdrowia.
Należy pamiętać o przestrzeganiu podstawowych zasad zapobiegawczych, które istotnie wpłyną na ograniczenie ryzyka zakażenia:

1. Często myć ręce
Należy pamiętać o częstym myciu rąk wodą z mydłem a jeśli nie ma takiej możliwości dezynfekować je płynami/żelami na bazie alkoholu (min. 60%). Wirus osłonięty jest cienką warstwą tłuszczową, którą niszczą detergenty, mydło, środki dezynfekcyjne, promienie UV.
Mycie rąk z użyciem wodą z mydłem zabija wirusa, jeśli znajduje się on na rękach.

2. Stosować zasady ochrony podczas kichania i kaszlu
Podczas kaszlu i kichania należy zakryć usta i nos zgiętym łokciem lub chusteczką
jak najszybciej wyrzuć chusteczkę do zamkniętego kosza i umyć ręce używając mydła i wody lub zdezynfekować je środkami na bazie alkoholu (min. 60%).
Zakrycie ust i nosa podczas kaszlu i kichania zapobiega rozprzestrzenianiu się zarazków,
w tym wirusów. Jeśli nie przestrzega się tej zasady można łatwo zanieczyścić przedmioty, powierzchnie lub dotykane, np. przy powitaniu, osoby.

3. Zachować bezpieczną odległość
Należy zachować co najmniej 1-1,5 metr odległości zosobą, która kaszle, kicha i ma gorączkę. Gdy ktoś z chorobą układu oddechowego, taką jak zakażenie koronawirusem, kaszle lub kicha, wydala pod ciśnieniem małe kropelki zawierające wirusa. Jeśli jest się zbyt blisko, można wdychać wirusa.

4. Unikać dotykania oczu, nosa i ust
Dłonie dotykają wielu powierzchni, które mogą być zanieczyszczone wirusem. Dotknięcie oczu, nosa lub ust zanieczyszczonymi rękami, może spowodować przeniesienie się wirusa z powierzchni na siebie.
Jeśli wracasz z regionu, gdzie występuje koronawirus i masz objawy choroby, powiadom telefonicznie stację sanitarno-epidemiologiczną  lub zgłoś się do oddziału obserwacyjno-zakaźnego.
Jeśli podejrzewasz zakażenie, ale nie masz jeszcze objawów, pozostań w domu, unikaj kontaktu z innymi osobami, aby nie doszło do rozprzestrzenienia się wirusa. Wszystkie wątpliwości dotyczące stanu zdrowia wyjaśniaj telefonicznie lub innymi metodami zdalnej konsultacji. Nie zgłaszaj się sam do przychodni POZ (chyba, że zostaniesz o to poproszony w określonym terminie), ani nie udawaj się do szpitala bez wcześniejszego uzgodnienia, gdzie masz się zgłosić. Jeden chory pacjent może być źródłem zakażenia wszystkich pozostałych osób w poczekalni. Nie zbliżaj się do osób chorych.

INFOLINIA NFZ 800-190-590
STACJA SANIT.-EPIDEM. 34/344-99-26, 34/344-99-00
LUB ZADZWOŃ NA NUMER 112

 

Warsztaty kulinarne

28.02.2020 przygotowała: Ilona Puczyńska


Warsztaty kulinarne
w roli prowadzącego Przemysław Łatacz
przedstawiciel firmy "Ambi" w Bytomiu

W dniu 19.02.2020r. w naszej szkole odbyły się warsztaty kulinarne "Food pairing - łączenie smaków". W zajęciach brali udział uczniowie klas:2TA, 2TB, 3TA, 3TB. Nawet najprostsze do przyrządzenia dania nie smakowałby tak samo, gdyby nie dodano do nich różnych przypraw. Te aromatyczne dodatki od wieków urozmaicają wszelkie kulinarne specjały i gwarantują naszym zmysłom prawdziwą ucztę. Z pewnością warto wiedzieć, do których konkretnie potraw najlepiej użyć danych przypraw, tak by w pełni wykorzystać ich możliwości. Oprócz tego dobrze jest także zdawać sobie sprawę z leczniczych właściwości poszczególnych ziół. W wielu przypadkach stanowią one bowiem niezwykle cenne i naturalne środki zapobiegające różnym schorzeniom. Niesamowite zioła i przyprawy. Pikantne czy łagodne, pełne korzennych słodkości czy śródziemnego aromatu-przypraw sprawią, że danie będzie aromatyczne i pełne smaku. Podczas warsztatów uczniowie przygotowywali potrawy nowoczesnymi metodami - sous-vide.
Wykorzystywali przyprawy stosując food pairing- metodę, która oparta jest na zasadzie według której poszczególne produkty spożywcze komponują się w przyjemną w naszym odczuciu całość, gdy w swoim składzie posiadają podobne cząsteczki związków chemicznych.



Ilona Puczyńska
Katarzyna Szarszewska



 

XVI SZKOLNY KONKURS O TYTUŁ MISTRZA MOWY POLSKIEJ 2020

25.02.2020 przygotowała: Joanna Busłowska


21 lutego 2020 roku w Międzynarodowym Dniu Języka Ojczystego został rozegrany (w trzech turach) Szkolny Konkurs o Tytuł Mistrza Mowy Polskiej 2020. Wzięło w nim udział aż 57 uczniów z 15 klas naszej Szkoły! Ich zadaniem tradycyjnie było wypełnienie testu poprawności językowej.


A oto laureatki:
1. (ex aequo)
 Natalia LIGUDZIŃSKA 3 b
                    Magdalena RZEMIŃSKA 1 GTW

3. (ex aequo)  Klaudia NOSZCZYK 1 GTA
                    Maja ŚWIĄTEK 1 TA
                    Andżelika CZECHOWSKA 1 TO
                    Weronika CHAŁUPNICZAK 1 TW



Na fotografiach mistrzynie Magdalena Rzemińska i Natalia Ligudzińska.


Wyniki konkursu pokazują wyrównany poziom uczestników. Gratulujemy!

Organizatorki:
Joanna Busłowska i Małgorzata Łyzińska


 

Dzień otwarty w ZSG

18.02.2020 przygotowała: Joanna Zasępa


DZIEŃ OTWARTY W ZESPOLE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH
04 MARCA 2020
GODZ.9.00-13.00


Serdecznie zapraszamy uczniów szkół podstawowych wraz z opiekunami
na Dzień Otwarty Szkoły
w godzinach: 9:00; 10:00; 11:00; 12:00


Harmonogram spotkań:
• Powitanie gości przez uczniów naszej szkoły
• Spotkanie z dyrektorem szkoły
• Projekcja filmu o szkole


Prezentacje:
• smaki cukierni Michaś i Społem
• dekorowanie wyrobów cukierniczych
• świat deserów
• pokaz carvingu
• dekoracyjne składanie ręczników (hotelarstwo)
• pokaz udzielania pierwszej pomocy psu (weterynaria)


Zwiedzanie szkoły (w grupach). Goście odwiedzą:
• stołówkę szkolną
• pracownie technologiczne
• salę hotelarską
• bibliotekę szkolną
• salę gimnastyczną
• pracownię weterynaryjną


Prosimy o potwierdzenie udziału w Dniach Otwartych (nazwa szkoły, ilość osób, godzina przybycia) do dnia 28 lutego 2020r.

Organizatorzy:
Ewa Worwąg
Bożena Podlejska
Ewa Tyras
Joanna Zasępa
Anna Zając


 

Spotkanie z Teatrem

13.02.2020 przygotowała: Małgorzata Łyzińska

13 lutego 2020r. obejrzeliśmy spektakl "Stopklatka" (reż. Agnieszka Baranowska) w Teatrze im. A. Mickiewicza.



Źródło: http://www.teatr-mickiewicza.pl/sp166,Stopklatka

Historia Wojtka, który przez jeden nieprzemyślany krok zmienił swoje życie w wegetację, zaciekawiła i bez nadmiernego dydaktyzmu zmusiła do refleksji.


Źródło: http://www.teatr-mickiewicza.pl/sp166,Stopklatka

Po spektaklu słuchaliśmy opowieści Adama Machalicy odtwórcy głównej roli na temat tego, jak powstawał spektakl, a także aktywnie uczestniczyliśmy w zainicjowanej przez niego rozmowie.
Widzami spektaklu byli uczniowie z klas 1a, 1b, 1TB, 1GTB, 1GTC,1GTW
(uczęszczający na etykę) oraz z 4TB, 4TC, 2TB, 3b (w ramach lekcji języka polskiego)
Opiekę sprawowały:
p. Joanna Busłowska, p. Małgorzata Łyzińska i p. Karolina Piotrowska.

Fotorelacja z teatru...



 

Piernikowy Konkurs Bożonarodzeniowy

29.12.2019 przygotowała: Mariola Więciorkowska

12 grudnia 2019r. w naszej szkole odbywał się: PIERNIKOWY KONKURS  BOŻONARODZENIOWY, w następujących kategoriach:

  • CHATKA ŚWIĄTECZNA

  • SZOPKA BOŻONARODZENIOWA

  • FIGURA ŚWIĄTECZNA

Celem konkursu było zaktywizowanie młodzieży, danie możliwości pokazania swoich umiejętności, wykazania się kreatywnością i nawiązania zdrowej rywalizacji.

Zadaniem  uczestnika  konkursu było :

  • Wybranie jednej z kategorii konkursu.

  • Wykonanie pracy konkursowej, dokumentując etapy wykonania pracy 2-3 fotografiami, które należało przesłać na adres poczty elektronicznej organizatorów / Marioli Więciorkowskiej lub Aleksandry Brudzińskiej/

  • Przyniesienie pracy konkursowej w środę 11.12 lub w czwartek 12.12 do godziny 10.00 do Sali B.11/B.1


Rozstrzygnięcie konkursu odbyło się w czwartek 12.12 o godz. 13.30

W SZKOLNYM PIERNIKOWYM KONKURSIE BOŻONARODZENIOWYM wzięło udział 16 uczestników z klas: 1b, 2b, 3b, 3c, 1GTA, 1TB, 1Gb.

Komisja konkursowa w składzie:
Przewodnicząca Komisji Przedmiotów Zawodowych - Katarzyna Szarszewska
Nauczyciel Przedmiotów Zawodowych- Mariola Więciorkowska
Nauczyciel Przedmiotów Zawodowych- Aleksandra Brudzińska
oceniła prace konkursowe
zdjęcia poszczególnych etapów prac konkurso- wych, oraz efekt końcowy: prace zaprezentowane w konkursie. Oceniano pomysłowość, pracochłonność, staranność wykonania, oraz precyzję wykonania poszczególnych elementów.

Autorzy wszystkich prac wykazali się dużą pomysłowością. Każda z prac była wykonana w technice 3D /przestrzennej/; ozdobiona z wielką starannością i wyczuciem kolorystycznym.

  • w  kategorii: CHATKA ŚWIĄTECZNA

     I miejsce - Kacper Mroziński kl 1Gb,       
     II miejsce - Kinga Piętka kl.1b,
     III miejsce - Oliwia Praska kl.2b,
     wyróżnienie - Martyna Gierczak kl.1GTA, Gabriela Satława kl.1b,
                          Anita Buła kl.2b, Jerzy Chmielewski kl.1b,
                          Jakub Pijet kl.2b, Olga Jończyk kl.1b,  
                          Martyna Szot kl.1b, Kinga Gidziela kl.1Gb

  • w kategorii: SZOPKA BOŻONARODZENIOWA

     I miejsce - Dawid Nowakowski kl.3c,     
     II miejsce - Natalia Ligudzińska kl.3b
     III miejsce - Renata Drynda kl.2b

     wyróżnienie Karolina Bula kl.1b


  • w kategorii: FIGURA ŚWIĄTECZNA

     przyznano wyróżnienie Igor Korzeniec kl.3b.








19 grudnia 2019r uroczystego wręczenia dyplomów dla uczestników konkursu dokonał Dyrektor Szkoły Arkadiusz Maślanka wraz z zastępcą Renatą Krawiec, kierownikiem Szkolenia Praktycznego Iloną Puczyńską oraz organizatorami konkursu.

 

Wolontariusze są wśród nas

17.12.2019 przygotowała: Małgorzata Łyziński

9 grudnia br. Adrian Skiba (klasa 1b), Oskar Stępień (klasa 1ga) i Patryk Flacha (klasa 3b) podczas uroczystej Gali Wolontariatu w Filharmonii Częstochowskiej odebrali statuetkę za wolontariat grupowy
wyróżnienie w konkursie Barwy Wolontariatu 2019.









Chłopcy są wolontariuszami w IKS LAVORO (częstochowska drużyna rugby na wózkach). W każdy wtorek pomagają niepełnosprawnym zawodnikom w treningach i podczas meczów. Do ich obowiązków należy: pomoc przy przesiadaniu się na wózki sportowe i wózki cywilne, pomoc przy zabezpieczeniu zawodników, podawanie piłek, rozstawianie i zbieranie pachołków, zdejmowanie i zakładanie kół, wymiana opon i dętek, pomoc w naprawach.

Brawo dla nich!


 

Lekcja etyki w Muzeum Częstochowskim
13.12.2019 przygotowała: Małgorzata Łyziński

13 grudnia zajęcia etyki zostały przeprowadzone w Muzeum Częstochowskim.


Źródło: http://zydzi.muzeumczestochowa.pl/


Odkrywając nieznane karty historii Częstochowy i jej mieszkańców, poszukiwaliśmy odpowiedzi na pytania natury etycznej:

  • Czym jest szacunek dla innej kultury?

  • Dlaczego różnorodność to wartość a nie zagrożenie?

  • Czy znajomośc historii pozwala zrozumieć teraźniejszość?




Organizatorki nauczycielki etyki:
Joanna Busłowska
Małgorzata Łyzińska


 

Maraton pisania listów
09.12.2019 przygotowały: Joanna Busłowska, Małgorzata Łyzińska

MARATON PISANIA LISTÓW
29 listopada
15 grudnia 2019

NAPISZ LIST. ZMIEŃ ŻYCIE!



Po raz czwarty włączamy się do ogólnoświatowej akcji pisania listów
organizowanej w związku z Międzynarodowym Dniem Praw Człowieka.

Harmonogram działań:
29 listopada
15 grudnia 2019


Źródło: https://maraton.amnesty.org.pl/


Maraton Pisania Listów zachęcamy do wsparcia Marinel Sumook Ubaldo z Filipin, która walczy w obronie klimatu.


6 grudnia 2019 (sala A20)
Prezentacja multimedialna na temat działalności Amnesty International i Maratonu Pisania Listów skierowana do uczniów klas 1. technikum.

Organizatorki
nauczycielki etyki:
Joanna Busłowska
Małgorzata Łyzińska


 

eTwinning
18.11.2019 przygotowała: Magdalena Weber

W listopadzie 2018 roku dwoje nauczycieli naszej szkoły wzięło udział w seminarium kontaktowym etwinning we Wrocławiu i dzięki nim Zespół Szkół Gastronomicznych w Częstochowie rozpoczął międzynarodowy projekt, którego uczestnikami stało się 15 uczniów i 4 nauczycieli. Tematykę projektu A Healthy Style of Life in Europe wybrano, biorąc pod uwagę profil szkoły i zainteresowania uczniów.

Więcej informacji w zakładce szkoła/projekty_unijne/eTwinning.

 

Spotkania z poezją Haliny Poświatowskiej
12.11.2019 przygotowała: Joanna Busłowska

Po raz kolejny tegoroczni pierwszoklasiści z Technikum nr 8 mieli okazję odwiedzić Dom Poezji
Muzeum Haliny Poświatowskiej. Poznali tam niezwykle ciekawego człowieka Pana Zbigniewa Mygę, który na godzinę stał się ich nauczycielem historii i literatury.


źródło: http://czestochowskie24.pl/kultura/79-rocznica-urodzin-haliny-poswiatowskiej-2/


Jak zwykle, w barwny sposób opowiedział o swojej siostrze Haśce i jej twórczości. Takie lekcje muzealne są częścią edukacji kulturalnej w ramach języka polskiego i stały się już u nas tradycją.



źródło: https://www.kobieta.pl/artykul/tylko-mnie-poglaszcz-czyli-niespelniona-historia-milosna-haliny-poswiatowskiej


Nauczycielki języka polskiego przeprowadziły po wycieczce zajęcia, w czasie których uczniowie dzielili się swoimi wrażeniami po zetknięciu się z poezją Haliny Poświatowskiej.


koordynator: Joanna Busłowska

 

80 rocznica wybuchu II wojny światowej
04.11.2019 przygotowały: Karolina Piotrowska, Beata Orlikowska

W naszej szkole odbyły się uroczystości związane z 80 rocznicą wybuchu II wojny światowej. Klasa 2 TW przygotowała występ, a zaśpiewały uczennice klas pierwszych Nikola i Amelia. Uroczystość uświetnił swą obecnością Pan Adam Kurus z częstochowskiego oddziału IPN, młodzież wysłuchała także wykładu o szlaku bojowym 7 Częstochowskiej Dywizji Piechoty.






 

Lekcje filmowe
16.09.2019 przygotowała: Małgorzata Łyzińska

W roku szkolnym 2019/2020 uczniowie klas drugich i trzecich Technikum nr 8 będą uczestniczyć już po raz dziesiąty w projekcie Nowe Horyzonty Edukacji Filmowej EKRAN NA ŚWIAT realizowanym przez Stowarzyszenie NOWE HORYZONTY pod patronatem Ministra Edukacji Narodowej oraz Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego. Tym razem wybieramy cykl: Trudne tematy.  



Źródło: http://www.okf.czest.pl/upload/thumb/6394_61a58a621a9a5a33dd23fd6aa7de6735.jpg


Szczegółowe informacje
na temat projektu i prezentowanych filmów na stronach:
http://www.nhef.pl/
http://www.okf.czest.pl


Opiekę nad młodzieżą sprawują nauczyciele języka polskiego:
Joanna Busłowska,
Bożena Leszczyńska,
Małgorzata Łyzińska (koordynator projektu w ZSG),

Katarzyna Stanek.


 

Harmonogram uroczystości rozpoczęcia roku szkolnego 2019/2020
2 września 2019r.


godz. 09.00
Msza Święta w kościele św. Jadwigi Królowej ul. Zajączka 6

godz. 10.00
Klasy pierwsze - spotkanie z Dyrektorem Szkoły oraz nauczycielami na sali gimnastycznej i rozejście się do klas według ustalonego harmonogramu.

godz. 11.30
Klasy drugie, trzecie i czwarte
spotkanie z wychowawcami w

salach lekcyjnych.


 
 
 
 
 
 
 
 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego